“Bijdragen aan herstel, dat vind ik mooi.”

“Bijdragen aan herstel, dat vind ik mooi.”

“Bijdragen aan herstel, dat vind ik mooi.”

Hulpverlener Jarieke van de Vliert: “Bijdragen aan herstel, dat vind ik mooi.

Jarieke werkt sinds 2017 bij Agathos als intensief ambulant hulpverlener. Zij vertelt: “Ik wilde graag bij een christelijke hulporganisatie werken. Zodat ik als hulpverlener mijn geloof handen en voeten kan geven in mijn werk. Mijn cliënten worden in meer of mindere mate geconfronteerd met de gebrokenheid van het leven. Ik wil voor hen, waar mogelijk, bijdragen aan herstel of verlichting.

Divers en vindingrijk

De diversiteit van hulpvragen in dit werk spreekt mij aan. Bijv: De ene dag heb ik een gesprek met een kind over hoe je een ruzie oplost, de andere dag coach ik een ouder bij de opvoeding en de volgende keer geef ik een jongere tips om om te gaan met autisme) Ik geniet er ook van om vindingrijke oplossingen te bedenken waar cliënten mee geholpen zijn, bijvoorbeeld opvoedtaken praktisch tussen ouders te verdelen.

Vertrouwensband

Ik vind het mooi om van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Dat ik als hulpverlener de steun kan bieden die zij nodig hebben. Het gebeurt weleens dat een cliënt me verrast met de opmerking dat ik hem of haar erg geholpen heb, terwijl ik dat zelf nog niet had verwacht. Ik vind het belangrijk om een vertrouwensband met mijn cliënten op te bouwen. Dat is waardevol, het helpt de cliënt ook om stappen te maken. Er is door een goede band vaak meer openheid en zo kan ik samen met de cliënt ook beter inschatten welke hulp er nodig is en kunnen we verder werken aan veiligheid, verlichting of herstel.”

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 26 40 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.