nieuwe koers voor christelijke zorg Veenendaal

nieuwe koers voor christelijke zorg Veenendaal

nieuwe koers voor christelijke zorg Veenendaal

Piet van Steenselen zet nieuwe koers uit voor christelijke zorg in Veenendaal

 

Piet van Steenselen is de nieuwe regiomanager van Agathos thuiszorg en ambulante hulpverlening en Curadomi thuiszorg in Veenendaal en omgeving. Zijn kennismaking met de nieuwe collega’s en cliënten voelde “als een warm bad”.

 

Van Steenselen leerde het vak van leidinggevende in de bouwwereld. Die ervaring past hij nu toe in de zorg. Een paar maanden na zijn aantreden, zet hij direct een veelbelovende koers uit: Agathos en Curadomi moeten zich meer gaan toespitsen op gespecialiseerde thuiszorg, zoals begeleiding bij dementie, zorg in de laatste levensfase (palliatieve zorg) en wondzorg. Hij wil daarnaast dat er meer wordt samengewerkt tussen de verschillende zorgverleners in de regio. Zowel binnen Agathos en Curadomi als met de huisartsen, apothekers en ziekenhuizen.

 

Ambitie genoeg dus. De nieuwe regiomanager heeft er alle vertrouwen in dat zijn plannen ook verwezenlijkt worden. “Ik merk dat cliënten nu al erg tevreden zijn over onze zorg en dat onze medewerkers bijzonder loyaal zijn richting hun cliënten en de organisatie. Vanuit dat vertrouwen kunnen we onze zorg nog verder verbeteren.”

 

Waarom koos Van Steenselen eigenlijk voor Agathos en Curadomi, beide onderdeel van Lelie zorggroep? De christelijke identiteit van deze zorggroep is daarbij van grote meerwaarde voor hem. Die meerwaarde leerde hij al kennen in vorige functies bij de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV) die ook in Veenendaal is gevestigd en bij de reformatorische thuiszorgaanbieder RST. “Veel van onze cliënten kiezen bewust voor een christelijke zorgverlener omdat zij dan iemand aan hun bed krijgen die hen begrijpt en aansluit bij hun overtuiging. Dat voelt heel vertrouwd. Bijvoorbeeld om open te kunnen spreken over vragen rond het levenseinde. Onze medewerkers werken geïnspireerd door de Bijbelse opdracht tot naastenliefde en bieden zorg ongeacht iemands levensovertuiging.”

In Veenendaal werken Agathos en Curadomi naast elkaar. Allebei zijn het christelijke zorgverleners die naast thuiszorg ook huishoudelijke hulp aan de cliënten bieden, en Agathos ook Intensieve ambulante hulpverlening (IAH). Piet kende de IAH niet, en heeft, na toestemming van de cliënten, een morgen meegelopen in de praktijk. Ik ben onder de indruk gekomen van de mooie zorg, die de IAH kan bieden!”, aldus Piet.

Dit artikel is ook te lezen in de Veenendaalse Krant:

http://veenendaalsekrant.nl/deel-je-nieuws-artikel/piet-van-steenselen-zet-nieuwe-koers-uit-voor-christelijke-zorg-veenendaal

 

 

 

 

 

  



Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.