Locatie Prinsessenhof in Krimpen aan den IJssel geopend

Locatie Prinsessenhof in Krimpen aan den IJssel geopend

Locatie Prinsessenhof in Krimpen aan den IJssel geopend

Kleinschalige zorg in het eigen dorp en dat in een vertrouwde sfeer. Dat biedt Prinsessenhof, de nieuwe locatie van Lelie zorggroep in Krimpen aan den IJssel, die dinsdag 24 oktober werd geopend door wethouder Marco Oosterwijk.

Uitkomst voor Krimpen
De wethouder liet weten met trots de mooie voorziening te openen. ‘Mooi’ vanwege de uitstraling van het gebouw, midden in het dorp. “Maar ook mooi omdat we in Krimpen zo’n voorziening heel goed kunnen gebruiken. Ik hoor veel schrijnende verhalen van echtparen die samen oud mogen worden, maar als een van hen iets gaat mankeren worden geconfronteerd met wachtlijsten. Het is verschrikkelijk als je dan uit elkaar wordt getrokken en een over de brug moet gaan wonen en de ander achter blijft. Deze nieuwe voorziening is een uitkomst voor veel Krimpenaren.”

Samenwerking blijft
Leni Hoogendoorn, directeur bij Lelie zorggroep, gaf aan dat met de opening van Prinsessenhof een wens die al zo’n tien jaar leefde in Krimpen, in vervulling ging. Samen met woningcorporatie QuaWonen kon  de voorziening worden gerealiseerd. Met de Prinsessenhof wordt voorzien in een duidelijke behoefte bij de reformatorische kerken in Krimpen. “Ik ben blij dat we deze locatie in samenwerking met de kerken hebben kunnen opzetten. Vandaag stopt die samenwerking niet wat ons betreft, maar gaat die juist door. Bijvoorbeeld door de weeksluitingen waar de kerken betrokken bij zullen blijven en de vrijwilligers die vanuit de kerken betrokken zijn.”

Geborgenheid
Ouderling Cor Verboom van de Oud Gereformeerde Gemeente in Krimpen aan den IJssel is blij en dankbaar voor de samenwerking die hij met andere kerken en met Lelie zorggroep heeft mogen ervaren. Met als gezamenlijk doel om “ouderen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen geborgenheid te geven in een klimaat waarin Gods Woord het middelpunt is.” Hij wenst de medewerkers en vrijwilligers van de Prinsessenhof toe dat de Heere hun werk wil zegenen. “Wij wensen hen liefde voor hun werk en de ouderen. En liefde van Christus in hun hart voor henzelf maar ook in verbondenheid aan elkaar.”

 

Achttien bewoners
Prinsessenhof biedt ruimte aan achttien bewoners. De etage is verdeeld in twee leefgroepen. Negen studio’s zijn bestemd voor mensen die lichamelijke zorg nodig hebben, de negen andere studio’s zijn bestemd voor mensen met een vorm van dementie. Lelie zorggroep biedt vanuit de reformatorische thuiszorgorganisatie Agathos de zorg. Deze zorg staat 24 uur per dag voor de bewoners klaar. De bewoners huren zelf hun woning. Zij krijgen hiervoor niet alleen een eigen kamer, maar ook een gezamenlijke woonkeuken waar ruimte is voor gezelschap en activiteiten.  

Prinsessenhof bevindt zich in het Prinsessenpark in Krimpen aan den IJssel en is gerealiseerd in samenwerking met QuaWonen, Nederlanse Bouw Unie en Lelie zorggroep. Voor meer informatie over Prinsessenhof: www.leliezorggroep.nl/prinsessenhof   

De dagelijkse leiding van Prinsessenhof is in handen van locatieverantwoordelijke Helmie Rijlaarsdam en teamleider Annemarie van ’t Noordende.  

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.