Begeleiding bij autisme | Agathos hulpverlening

autismeweek 2021 Ischa achter

Begeleiding bij autisme

Zoekt u of zoek jij ondersteuning of begeleiding bij autisme? Agathos hulpverlening biedt hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen.

Marjolein van de Craats (40) is intensief ambulant hulpverlener bij Agathos: “In de achterliggende jaren hebben wij als team veel kennis opgebouwd op het gebied van autisme. We kunnen daardoor over het algemeen goed aansluiten bij de hulpvraag van cliënten met autisme. We bieden bijvoorbeeld begeleiding bij het aanleren van een goede dag- en weekstructuur en betrekken het netwerk van een cliënt erbij, als dat mogelijk en wenselijk is. Ik vind het fijn dat we ambulant werken, dat betekent dat we in de thuissituatie komen bij cliënten. Op die manier kunnen we heel concreet helpen en goed aansluiten bij wat er nodig is."

Kijk hier om te lezen wat Agathos hulpverlening voor jongeren met autisme kan betekenen. 

Interview

Ischa Bijl (29) heeft autisme. In het kader van ‘De week van autisme’ vertelt hij graag over zijn autisme en hoe hij daarmee omgaat. Klik hier voor het interview met hem.

 

Handreiking voor kerken

De kerk is een plaats waar jong en oud samenkomt, of dit nu fysiek is of (in deze coronatijd) vooral online.
Als Agathos hulpverlening vinden we het belangrijk dat kinderen, jongeren en volwassenen met autisme zich ook in de kerk welkom en begrepen voelen en de dienst zo goed mogelijk kunnen volgen.
Speciaal voor kerkelijke gemeenten maakte Agathos een aantal jaar geleden een praktische handreiking met tips. Deze tips zijn gericht op de invulling van de dienst en op het persoonlijke en pastorale contact met mensen met autisme.
Wellicht worden veel van deze tips al toegepast, toch hoopt Agathos dat er ook tips bij zitten die kerken verder kunnen helpen.

Klik op de afbeelding hieronder of op deze link voor de digitale handreiking voor kerken.

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.