Terugblik op inspiratiedag hulpverleners Agathos

Terugblik op inspiratiedag hulpverleners Agathos

Terugblik op inspiratiedag hulpverleners Agathos

Iah-dag 2022

We kijken terug op een geslaagde inspiratiedag voor onze hulpverleners. Op donderdag 16 juni kwamen we met ongeveer 200 hulpverleners van Agathos samen voor ontmoeting en bezinning. Hoofdspreker Mascha Struijk vertelde in haar lezing meer over het denken vanuit de leefwereld van de cliënt en niet vanuit het systeem van de hulpverlening. “De systeemwereld is te veel het uitgangspunt geworden in plaats van de leefwereld van de cliënt. En juist waar die twee samenkomen ben jij het instrument. Je kunt het systeem niet aan de kant zetten, maar er wel voor zorgen dat de leefwereld het vertrekpunt is. Dat vraagt lef en liefde.”

Tijdens verschillende workshoprondes gingen we uiteen en spraken we met elkaar over onder andere ouderonthechting, rouwverwerking en systeemgericht werken. Bekijk hieronder een aantal foto’s van de inspiratiedag. ​​​​​​​

 

Compilatievideo iah-dag
Verschillende hulpverleners deelden in de babbelbus hun ervaringen en nieuwe inzichten die ze meenemen van de iah-dag. Kijk je mee? 

Iah-avond (onderwijs)

Op dinsdagavond 21 juni organiseerden we de iah-avond (onderwijs). Deze avond was speciaal bedoeld voor de hulpverleners in het onderwijs van Agathos. We startten de avond met een gezamenlijke maaltijd, geregeld door de Specialiteit. Tijdens de lezing vertelden Jolanda Buijze en Wieneke Grootaarts (van De Loodsboot) meer over werken met getraumatiseerde kinderen. Ze gaven uitleg over de bouwstenen van hechting en op welke manier hulpverleners de onzichtbare koffer van kinderen met trauma kunnen uitpakken en opnieuw kunnen inpakken.

‘Traumareacties zijn normale reacties op buitengewone gebeurtenissen.’

In de pauze gingen verschillende collega’s met elkaar in gesprek over MAM (Muzisch Agogische Middelen). Er werd uitleg gegeven en onderling kennis gedeeld over deze middelen. Bekijk hieronder foto’s van de iah-avond (onderwijs).

Aan het einde van de inspiratiedag en iah-avond (onderwijs) kregen alle hulpverleners een goodiebag mee naar huis. De goodiebag (met onder andere het boek 'In 10 stappen professional vanuit je hart' van Mascha Struijk) is grotendeels mogelijk gemaakt door de Vrienden van Lelie zorggroep

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.