10 jaar Lelie zorggroep: dat bezielt ons!

10 jaar Lelie zorggroep: dat bezielt ons!

10 jaar Lelie zorggroep: dat bezielt ons!

Wat vind jij eigenlijk van Lelie zorggroep? Op onze websites, in advertenties en filmpjes zie je vaak een kaartje met daarop de plaatsen waar we zorg bieden als Lelie zorggroep en onze divisies Agathos en Curadomi. Van Assen tot Middelburg verschijnen tientallen stippen op de kaart. Vanuit onze missie leveren we al decennia lang, op sommige plekken zelf al 100 jaar, zorg vanuit protestant-christelijke waarden.

Het is het resultaat van 10 jaar Lelie zorggroep. Dat vieren we dit jaar. Op 2 februari 2010 sloegen Agathos, Curadomi en het toenmalige Zorggroep Rijnmond de handen ineen om samen sterk te staan. Vanuit dezelfde passie om vanuit christelijke motivatie zorg te verlenen aan iedereen die dat nodig heeft. Met respect voor ieders eigenheid en traditie. In het begin was het zoeken naar de juiste balans. Zoeken we meer fusiepartners om samen nog sterker te staan? Of kiezen we voor samenwerking en groei vanuit onze bestaande merken? Het laatste past het best bij de tijd waarin de zorg is beland. We geloven in samenwerken in netwerken. Onze kracht zit ‘m niet in de omvang maar in wie we zijn. Onze professionaliteit drijft ons en op basis daarvan weten we ons te verbinden in de gebieden waar we zorg leveren.

En nee, die spreiding is daarbij niet altijd praktisch als je een overleg hebt waar verpleegkundigen uit Assen, Katwijk en Veenendaal bij moeten zijn. Toch is dat wel wat Lelie zorggroep zo uniek maakt. Wij kijken over grenzen heen. Of het nu geografische grenzen zijn, kerkmuren of grenzen tussen disciplines en organisaties. ‘Verbinding’ is niet voor niets een van onze vier kerndaden.

Zorg met betekenis
Zorg met betekenis, geïnspireerd vanuit het christelijke geloof. Betekenis die merkbaar is aan onze daden en niet alleen vervat is in mooie woorden. Dat is wat ons bindt, waar we samen voor gaan. Dat merken onze cliënten en samenwerkingspartners. Daarin willen we elkaar toerusten en inspireren. Met respect voor ieders eigenheid. Ook al vraagt dat in de uitwerking dat we met verschillende divisies en een ander accent op identiteit de zorg organiseren. De betekenis van 10 jaar Lelie zorggroep is reden voor dankbaarheid. We mogen zorg leveren vanuit een open Bijbel. De God van onze Bijbel danken we daarom ook voor deze mijlpaal.

Goud in handen
Geweldig dat er maandelijks opnieuw zoveel mensen bewust voor ons kiezen. Zowel medewerkers als cliënten. Dat laat zien dat de droom van Lelie zorggroep na 10 jaar springlevend is. We hebben goud in handen! Er is toekomst voor zorg waarin vanuit christelijke identiteit bewuste keuzes worden gemaakt. Binnen een organisatie die tegelijkertijd met haar tijd meegaat en waar nodig het voortouw neemt in samenwerking, wijkgericht werken en innovaties.

Gaan voor een negen
Dat houden we alleen vol als we bereid zijn voor dat ideaal allemaal een stapje harder te lopen. We moeten altijd voor een negen gaan, zeggen we weleens. Hoe mooi is het om te zien dat we dat, binnen ieders persoonlijke mogelijkheden, samen ook elke dag weer doen. Daarom staat werken met waardering bij ons ook hoog in het vaandel. Zo houden we het samen vol!

Muziek
Lelie zorggroep, daar zit muziek in. Vanuit die gedachte hopen we ons jubileum met vele collega’s in mei te vieren in de Laurenskerk met aandacht voor de kracht van muziek. Zodat we ook op dit gebied zorg met betekenis kunnen bieden.

Dat vinden wij van Lelie zorggroep. En wat vind jij?

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.