Hét stappenplan om te solliciteren in de zorg

Hét stappenplan om te solliciteren in de zorg

Hét stappenplan om te solliciteren in de zorg

Wil jij werken met je hoofd, je hart en je handen? Is het jouw wens om je in te zetten voor anderen? Dan voel jij je in de zorg vast helemaal thuis! De zorg is constant in ontwikkeling, dus door in de zorg te werken groei je mee in deze omgeving en blijf je constant leren en jezelf vernieuwen.
Wat is er mooier dan dat jij een bijdrage levert aan iemands leven? Of dat nu is doordat jij helpt het huis schoon te houden, de boodschappen doet, iemand helpt met de steunkousen, samen een spelletje doet, een wanhopige moeder ondersteunt met de opvoeding van haar kind of simpelweg naast iemand zit en een glimlach geeft. Jij maakt het verschil!

Op zoek naar jouw droombaan in de zorg? Volg deze 6 stappen en gegarandeerd dat jij een mooie baan tegemoet gaat!

Stap 1: Voorbereiding is het halve werk!

Zorg dat je cv helemaal up-to-date is en je informatie klopt. Heb je een opleiding niet afgerond, haal dit van je cv of vermeld duidelijk dat je geen diploma hebt. Beschrijf ook kort en bondig  per functie welke werkzaamheden je hebt uitgevoerd.  En het is natuurlijk super dat je vroeger door weer en wind de kranten hebt bezorgd, maar wellicht iets minder relevant voor je toekomstig baan in de zorg. Beschrijf op je cv met name je relevante banen en opleidingen die voor je functie in de zorg van belang kunnen zijn. En vergeet niet je nevenactiviteiten of hobby’s, want dit zegt veel over jou als persoon. En wie weet biedt dit nog meer mogelijkheden in een baan!

Stap 2: Maak een wensenlijstje

Dan gaan we nu op zoek naar die droombaan in het verpleeghuis of thuiszorgteam. Maak voor jezelf alvast een lijstje met punten die voor jou belangrijk zijn in een volgende baan. Dit kan bijvoorbeeld mogelijkheid tot scholing zijn, werken met waardering of doorgroeimogelijkheden. Deze drie mogelijkheden biedt Lelie zorggroep allemaal aan!
Maar denk ook aan de doelgroep waarmee je wilt werken (in  een verpleeghuis heb je bijvoorbeeld verschillende afdelingen),  het aantal uur wat je wilt werken, de maximale reisafstand en waarom je op zoek bent naar een nieuwe baan. Zo kun je gericht op zoek gaan naar vacatures en delen met vrienden en familie dat je op zoekt bent naar een nieuwe baan. Wist je trouwens dat wij ook mogelijkheden bieden voor kandidaten die nog geen ervaring in de zorg hebben? Onze afdeling werving vertelt je hier graag meer over!
Extra tip: als je op deze link klikt en je inschrijft, krijg je altijd de nieuwste vacatures bij Lelie zorggroep te zien!

Stap 3: Schrijven maar!

Niet iedereen zijn favoriete hobby, maar bij solliciteren hoort ook een motivatie, oftewel de sollicitatiebrief. Dit hoeft geen lange brief te zijn - sterker nog: liever kort en krachtig-, maar bij Lelie zorggroep vinden wij het fijn om alvast te weten waarom jij de nieuwe hulpverlener, begeleider, verzorgende, verpleegkundige of helpende zou zijn.
Als je de volgende opbouw aanhoudt, zit je altijd goed: begin met een kort voorstelstukje waarin je beschrijft wie je bent en waarom je schrijft. Daarna vertel je iets meer over je werkervaring en wat je motivatie is voor de vacature, waarom  Lelie zorggroep nu precies joú moeten uitkiezen. Sluit af met een pakkende zin waarin je aanstuurt op een gesprek. Wij streven ernaar je binnen drie werkdagen een reactie te geven.

Stap 4: Yes, je gaat op gesprek bij Lelie zorggroep!

Zie het sollicitatiegesprek als een mooi moment om te kijken of de vacature bij jou past en of jij bij de organisatie past.
Check voor je op  gesprek gaat nog even de website. Wat doet de organisatie precies en spreekt dit je ook aan? Zijn er recent nog leuke acties (voor bewoners/cliënten/familieleden) georganiseerd? En als er leuke nieuwtjes op staan, kan je hierover beginnen tijdens je gesprek.
Bedenk een paar vragen die je wilt stellen tijdens het gesprek. Je wilt vast wel dingen weten, zoals hoe de sfeer op een afdeling is of hoe de samenstelling is van een team. Hiermee toon je interesse en kom je zoveel mogelijk te weten.
Bereid je ook voor op vragen die aan jou gesteld kunnen worden. Bij Lelie zorggroep kan het zijn dat wij jou vragen naar je sterke en/of zwakke punten of hoe je in een bepaalde situatie zou reageren.

Stap 5: Plankenkoorts? Nergens voor nodig!

Jij bent op zoek naar een nieuwe baan, maar wij zijn vooral op zoek naar jou! Wees jezelf en lach. Zo start je ontspannen het gesprek. Weet je geen antwoord op een vraag? Draai er niet omheen, maar benoem dat je het niet weet. Bij Lelie zorggroep maken we je het niet te moeilijk, want dit is dan juist een mooi moment voor ons  om iets meer te vertellen over het onderwerp. Vraag of je een rondleiding over bijvoorbeeld de groep of woning kan krijgen, zo krijg je een goede indruk van de sfeer en je toekomstige cliënten en collega’s.

Stap 6: Centjes!

Mooi, je bent aangenomen, gefeliciteerd! En dan wordt het vaak nog even spannend, want komen jullie eruit met de arbeidsvoorwaarden? Bedenk van te voren al wat je wilt verdienen en welke (secundaire) arbeidsvoorwaarden in de zorg nog meer belangrijk zijn voor jou.
Bij Lelie zorggroep krijg je naast je salaris ook waardering! Dit kan je o.a. verwachten van je collega’s en je leidinggevende. Zeker in de zorg is dit van onschatbare waarde.
Vergeet ook niet om te vragen naar inwerkprogramma, wie je buddy wordt,  wat je werktijden zijn en hoe laat je wordt verwacht op je eerste werkdag.

Succes met solliciteren! Klik hier voor onze huidige vacatures. Zien wij jou binnenkort bij Lelie zorggroep?

Dit gastblog met sollicitatietips is geschreven door Cathrien Biesheuvel-Berghout, recruiter bij Lelie zorggroep.
Lelie zorggroep biedt zorg- en hulpverlening aan iedereen die dat nodig heeft. Dagelijks werken we met veel gemotiveerde medewerkers aan ouderenzorg, thuiszorg, begeleiding, behandeling en hulpverlening. We doen dat van harte, vanuit een christelijke levensovertuiging.
Lelie zorggroep bundelt de krachten van Agathos thuiszorg, Agathos hulpverlening, Curadomi thuiszorg en Lelie zorggroep wonen, zorg en welzijn.

Onze zorg- en hulpverleners - met uiteenlopende functies - schrijven wekelijks een persoonlijk blog over hun (werk)ervaringen, grappige anekdotes of ander interessant leesvoer. Ook is er regelmatig een gastblogger aan het woord. Er is elke week iets nieuws te lezen op ons blog! Lees hier meer over onze bloggers.  

 

Reacties

Uw reactie

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.