Weer zeker in huis met hulpmiddelen

Weer zeker in huis met hulpmiddelen

Weer zeker in huis met hulpmiddelen

De vraag naar zorg neemt toe en de beschikbaarheid van zorg neemt af. De zogeheten zorgkloof groeit. Curadomi Kampen, voorloper met VirtueleThuiszorg, is onlangs gestart met het aanbieden van de zelfredzaamheidscan van Zeker in huis. Na het invullen van de vragenlijst ontvangt de gebruiker persoonlijk advies over hulpmiddelen voor de zorgbehoefte, bijvoorbeeld een douchekruk of de inzet van zorgtechnologie. Dit zorgt ervoor dat senioren en kwetsbaren langer zelfstandig (en zeker!) thuis kunnen blijven wonen. Hierdoor kan professionele zorg in veel gevallen langer uitgesteld worden.

Meneer Kanis (76) uit Kampen is een cliënt van Curadomi en vertelt enthousiast over zijn ervaring als een van de eerste gebruikers van de zelfredzaamheidscan.

“Zelfstandig wonen is weer vanzelfsprekend voor mij.”

Waarom heeft u meegewerkt aan de proef met de zelfredzaamheidscan van Zeker in huis?
“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de maatschappij en zeker aan het welzijn van ouderen. Na mijn hartinfarct is de thuiszorg van Curadomi bij mij gekomen om zorg te verlenen. Door het gebruik van hulpmiddelen heb ik gewerkt naar zelfredzaamheid in mijn eigen huis. Nu, bijna één jaar verder, kan ik bijna alles zelf weer. Ik ben ervan overtuigd dat hulpmiddelen het leven makkelijker maken en wil dat graag doorgeven.”

Wat heeft u bij het invullen van de zelfredzaamheidscan ervaren?
“Het ging als vanzelf! De scan is ingedeeld in thema’s en als je die aanklikt, verschijnen een aantal vragen. Vervolgens komt er een advies uit over welke hulpmiddelen jou het beste kunnen ondersteunen. Heel gemakkelijk hoor, zelfs ík kon dit invullen.”

Hoe kunt u overweg met een mobiele telefoon, tablet of computer?
“Nou, ik zoek geen dingen uit op de computer, want dat vind ik veel te ingewikkeld. Mijn vrienden van de kerk hebben mij bijvoorbeeld geholpen om de app van de kerk op mijn telefoon te zetten. Verder stuur ik appjes naar mijn schoondochter en maak ik foto’s met de telefoon. Ik maak ook gebruik van internetbankieren via de app van de bank.” Lachend: “Dan zeg ik tegen de kleinkinderen: stuur maar een tikkie. Maar, ondanks mijn beperkte digitale kennis vond ik het invullen van de zelfredzaamheidsscan eenvoudig!"

Uw foto staat op de uitdeelkaartjes van de zelfredzaamheidscan. Waarom bent u zo enthousiast over Zeker in huis?
“Mijn vrienden, kennissen en kerkgenoten gun ik het ook dat ze zo lang mogelijk prettig thuis kunnen blijven wonen. Dus ik deel de kaartjes overal uit. Dan zeg ik: neem maar mee, want je moeder is ook al op leeftijd. Ik merk dat mensen niet weten wat voor handige hulpmiddelen er allemaal zijn en hoe het leven makkelijker wordt daardoor. Het is een kleine moeite om die scan even in te vullen en je kunt jezelf er een enorm plezier mee doen.”

Wat moeten potentiële gebruikers echt weten over de zelfredzaamheidscan van Zeker in huis?
“Dat je door het gebruiken van hulpmiddelen vol in het leven kunt staan, je zelfstandig weten is een groot goed voor een mens. Met hulpmiddelen kun je langer in je eigen huis blijven wonen, dat wil jij toch ook? Ik zeg het tegen iedereen die het horen wil, want voor elkaar zorgen vind ik belangrijk.”

“Het is een kleine moeite om die scan even in te vullen en je kunt jezelf er een enorm plezier mee doen.”

Wilt u ook graag weten welke handige hulpmiddelen er specifiek voor uw hulpvraag zijn? Klik dan hier om de scan te maken.

De zelfredzaamheidscan van Zeker in huis is een initiatief van Curadomi Kampen (onderdeel van Lelie zorggroep) in samenwerking met de Thuisleefgroep.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 26 40 777

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.