Presentketting maakt je als ouder 'opvallend aanwezig'

Presentketting maakt je als ouder 'opvallend aanwezig'

Presentketting maakt je als ouder 'opvallend aanwezig'

‘Staan en Opvallen’. Dat is de titel van de Week van de Opvoeding die van 5 t/m 11 oktober plaatsvindt. In het thema van de week ontwikkelde Agathos Hulpverlening de Presentketting.

Het idee is dat je als ouder/opvoeder op bepaalde momenten ‘opvallend’ aanwezig bent, dat je er ‘staat’ voor je kind(eren). Je bent dus bewust en met aandacht aanwezig, hebt tijd voor een vraag, een praatje, een knuffel. Hierdoor vul je als het ware het ‘emotionele tankje’ van je kind. En hoe voller dit tankje, hoe beter het kind zich voelt en gedraagt. Om opvallend aanwezig te zijn, kan de beschikbare ouder/opvoeder een ketting omdoen.

De hulpverleners van Agathos delen in de Week van de Opvoeding pakketjes uit waarmee ouders en kinderen aan de slag kunnen om de ketting te maken.

Ambulant hulpverlener Petra Smit lichtte het idee achter de Presentketting vrijdag 2 oktober toe in het programma Brandstof op Groot Nieuws Radio. Luister het hier terug (vanaf 1:08).

Er is een aantal pakketjes om de Presentketting te maken beschikbaar voor niet-cliënten. Wil jij er een ontvangen? Vul dan het formulier in op www.agathos-hulpverlening.nl/presentketting.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.