Autismeweek 1-8 april 2017

Autismeweek 1-8 april 2017

Autismeweek 1-8 april 2017

Agathos ambulante hulpverlening doet ook dit jaar actief mee met de Autismeweek. In deze week vragen wij aandacht voor mensen met de diagnose autisme.

Handreiking met tips voor kerken
Deze keer richt Agathos zich met name op kerkelijke gemeenten. De kerk is een plaats waar jong en oud samenkomen, waaronder ook kinderen en volwassenen met autisme. We vinden het belangrijk dat ook zij de dienst zo goed mogelijk kunnen volgen en zich welkom en begrepen voelen in de kerk. Speciaal voor kerkelijke gemeenten maakte Agathos dit jaar daarom een praktische handreiking met tips. Deze tips zijn gericht op de invulling van de dienst en op het persoonlijke en pastorale contact met mensen met autisme. Wellicht worden veel van deze tips al toegepast, toch hoopt Agathos dat er ook tips bij zitten die kerken verder kunnen helpen. De handreiking wordt bij diverse kerken verspreid door de hulpverleners van Agathos, daarnaast is de handreiking zowel digitaal beschikbaar als in gedrukte vorm (een kaartje) op te vragen via communicatie@leliezorggroep.nl

Autisme
Autisme wordt vaak afgekort tot ASS. Dit staat voor Autisme spectrumstoornis. Bijvoorbeeld PDD-NOS, klassiek autisme en Asperger zijn verschillende vormen van autisme. Autisme is aangeboren en speelt gedurende het hele leven een rol. Kort gezegd is autisme een stoornis in de hersenen. Binnenkomende informatie wordt door de hersenen op een andere manier verwerkt. Dit leidt vaak tot moeilijkheden.

Vaak hebben mensen met autisme last van angst en stress omdat de wereld voor hen moeilijk te begrijpen is. Dit leidt regelmatig tot bijkomende problemen zoals driftbuien, slaapproblemen en angsten. Niet alle mensen met autisme hebben hiervan evenveel last. Het is belangrijk om te beseffen is dat ook hierin ieder mens uniek is!

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.