Intensieve Pedagogische Thuishulp

Werken met waardering, dat doen we bij Agathos. Beleef mee hoe we waardering brengen bij onze collega's!

Stap in de bus!

Agathos hulpverlening

Agathos hulpverlening

Agathos helpt jongeren, kinderen, volwassenen en gezinnen die vast (dreigen te) lopen. Hulp en begeleiding die bij u past!

Intensieve Pedagogische Thuishulp

U kunt als gezin oplopen tegen opvoedings- en / of gedragsproblemen. Intensieve Pedagogische Thuishulp (IPT) is een effectief aanbod voor gezinnen met kinderen en/of jongeren van 0-18 jaar die hulp nodig hebben.  Door gedragsproblemen van uw kind of problemen bij de opvoeding kan de ontwikkeling van een kind in de knel komen. Er kan ook sprake zijn van een combinatie van problemen met kinderen en andere gezinszaken zoals huishouding, geldzaken, relatie of werk. Dit kan zoveel moeite opleveren dat u als gezin in de knel komt.

Bij IPT komt de hulpverlener bij het gezin thuis om samen te werken aan een oplossing van de problemen. De IPT-er kan zelf hulp geven door bijvoorbeeld met gezinsleden te praten, samen te oefenen met ander gedrag of zo nodig andere hulpverleners inschakelen. De IPT-er blijft betrokken tot de hulpverlening goed afgestemd is en werkt, of totdat het gezin geen hulp meer nodig heeft.
Een traject duurt gemiddeld acht maanden. Maximaal zes maanden na de start van de hulp wordt met alle betrokkenen besproken of de hulp voldoende effect heeft, of dat een andere vorm van hulpverlening nodig is.

 

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.