Estafettegezinnen

Estafettegezinnen

Estafettegezinnen

 

Gezinnen leren van elkaar
Het gezinsleven kent soms ook lastige periodes. U kunt dan steun van professionals goed gebruiken. Na verloop van tijd gaat u merken dat u de situatie beter beheerst. U hebt veel geleerd en u bent heel wat ervaringen rijker. U kunt, als ervaringsdeskundige, andere gezinnen in soortgelijke situaties helpen. Vooral met praktische oplossingen. Agathos koppelt gezinnen die bij elkaar in de buurt wonen aan elkaar zodat het ene gezin kan leren van de ervaringen die het andere gezin heeft opgedaan.

Hoe werkt het?
Het werkt als een estafetteloop. U geeft het stokje, dat is de ervaring die u als gezin zelf hebt opgedaan, door. U wordt voor een vooraf afgesproken periode aan een ander gezin gekoppeld. Dat ‘startgezin’ ontvangt op dat moment begeleiding van Agathos. U vervangt dus de professional niet, maar u vult, vanuit de praktijk, aan.

Startgezin
Wilt u als gezin in contact komen met een ander gezin dat in dezelfde soort situatie heeft gezeten als u nu? Om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren? Dan is meedoen aan Estafettegezinnen iets voor u!

Koploopgezin
Bent u als gezin weleens door een lastige periode gegaan en daar weer uit gekomen? Wilt u als gezin in contact komen met een ander gezin, om zo eigen ervaringen in te zetten om anderen te helpen? Dan is meedoen aan Estafettegezinnen iets voor u!

Ervaringen in de regio
Twee gezinnen binnen onze regio zijn in maart dit jaar vol enthousiasme begonnen aan de Estafette. Het estafettetraject met deze gezinnen is inmiddels formeel afgesloten, maar zij nemen geen afscheid van elkaar. Zij gaan zelfstandig verder en houden contact met elkaar om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te blijven leren.

Het startgezin over het traject
"Het is fijn om je hart te kunnen luchten bij mensen die niet zo dicht bij je staan. Door je situatie te verwoorden word je al milder. Je leert relativeren door de verhalen van de ander. Daarnaast ben je lekker een avondje samen uit. We hebben samen een workshop gedaan en we hebben praktische tips overgenomen".

Het koploopgezin over het traject
"We hebben er bewondering voor hoe deze ouders hun grote gezin kunnen runnen. Het was gezellig, het was heel leuk dat het hele gezin bij ons kwam barbecuen in de zomervakantie. We zijn zelf heel open en bespreken alles met elkaar, daarmee hebben we het startgezin kunnen helpen". 
 
De Estafettecoach over het traject
"Heel mooi om te zien hoe twee gezinnen met een andere achtergrond, ervaringen delen en zo respectvol met elkaars meningen om gaan. Hoewel het begrijpelijk is dat je graag contact hebt met mensen met dezelfde (geloofs-) achtergrond, kan het heel verrijkend zijn om te luisteren en te leren  van mensen die anders kijken naar opvoedingsvraagstukken".


 Voor meer informatie of aanmelden als estafettegezin kunt u een mail sturen naar m.jeras@leliezorggroep.nl

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.