Preventieve inzet van methode Houvast

Preventieve inzet van methode Houvast

Preventieve inzet van methode Houvast

De methode HouVast wil ouders met een licht verstandelijke beperking de juiste ondersteuning geven zodat zij hun kinderen een veilig thuis kunnen bieden. Ook als er opvoedproblemen dreigen.

In 2020 kan Agathos hulpverlening Rotterdam, onderdeel van Lelie zorggroep de methode HouVast preventief inzetten. Een indicatie of arrangement is niet nodig.
Het doel van Houvast is om (langdurige) jeugdhulp te voorkomen. Deze preventieve inzet is bedoeld voor gezinnen waar begeleiding een meerwaarde biedt maar waarvan de problematiek niet zwaar genoeg is voor begeleiding vanuit het wijkteam of door middel van een Jeugdwetarrangement.

Kent u gezinnen die hier baat bij hebben? Attendeer ze dan op dit aanbod. Wij werken hierbij zonder wachtlijst en kunnen zo snel starten.

Licht verstandelijk beperkt en risico opvoedproblemen 
HouVast wordt ingezet in gezinnen waar één of beide ouders een licht verstandelijk beperking hebben. En waar (dreigende) opvoed- en opgroeiproblematiek aanwezig is. De ouder heeft een IQ tussen de 50 en 85 of er is een onderbouwd vermoeden van een licht verstandelijke beperking.

Goed genoeg ouderschap
HouVast gaat ervan uit dat veel ouders met de juiste ondersteuning in staat zijn een verantwoord en veilig thuis te bieden aan hun kinderen. Het is gericht op ‘Goed Genoeg ouderschap’.

Het netwerk wordt actief betrokken en samen met professionals werken ouders aan:

  • Een veilig thuis bieden
  • Ontwikkelen van emotionele veerkracht
  • Steun bij het aangaan en onderhouden van sociale relaties
  • Passend omgaan met de buitenwereld

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.