Nieuwe locatie De Break in Midden-Holland officieel geopend

Nieuwe locatie De Break in Midden-Holland officieel geopend

Nieuwe locatie De Break in Midden-Holland officieel geopend

Wethouder Femke Vleij (gemeente Waddinxveen) heeft op 23 oktober een nieuwe locatie van De Break in Nieuwerkerk aan den IJssel officieel geopend. Dit deed zij samen met wethouder Frans Klovert (gemeente Zuidplas) en wethouder Dirk Jan Knol (gemeente Bodegraven). De Break Midden-Holland is een samenwerking tussen Agathos hulpverlening (onderdeel van Lelie zorggroep), ASVZ, Enver, Ihub Horizon en Youz.

Een eigen thuis

"Ieder kind verdient een thuis. De Break is een plek voor groei en samenzijn voor jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen. De verschillende zorgorganisaties onder één dak zoeken samen naar een oplossing om de druk van de ketel te halen. Waardoor thuis wonen weer mogelijk wordt. We vinden het belangrijk om zo te investeren in onze jeugd. Kinderen verdienen deze vorm van ondersteuning. Want zij zijn de toekomst", vertelt wethouder Femke Vleij gepassioneerd tijdens de opening.

Ook de andere wethouders benadrukken trots te zijn dat deze vorm van jeugdhulp nu beschikbaar is in de regio. "Belangrijk om met elkaar de goede dingen te doen voor de jeugd", aldus wethouder Frans Klovert. Daar sluit wethouder Dirk Jan Knol zich bij aan. "Een oplossing als de Break waarin meerdere organisaties samenwerken aan een betere toekomst voor jeugdigen is zeer welkom in de regio."

    

Kansen en mogelijkheden door samenwerking

Emelia van de Voorde (regiomanager Agathos hulpverlening): "Door intensieve samenwerking met andere organisaties is er een mooie plek voor jongeren. Daarmee hopen we met elkaar uithuisplaatsingen te voorkomen. Samen kom je verder. Daar is De Break een goed voorbeeld van."

"Wij zien als ASVZ snel kansen en mogelijkheden', aldus Claudia Karels (manager sociaal domein en Ondersteuning Thuis bij ASVZ). "We zoeken graag de samenwerking op als er dillema’s zijn. Bij De Break kijken we eerst wat het gezin nodig heeft. Daarna bepalen we welke mogelijkheden we benutten en welke expertise we inzetten binnen De Break. Teamleden met verschillende achtergronden staan klaar om de jeugdige en het gezin de ondersteuning en begeleiding te bieden die ze nodig hebben."

Een plek voor jeugdigen

De Break is een plek voor jeugdigen tussen 6 en 18 jaar in de regio Midden-Holland. Om tijdig passende hulp in te zetten, biedt De Break samen met andere betrokken hulpverleners kortdurende, intensieve, integrale ondersteuning voor het gezin met een complexe zorgvraag. Een verblijf op De Break van enkele dagen in de week voor maximaal zes maanden biedt zowel jeugdige als de ouders een periode van rust. Er is een nauwe samenwerking met de betrokken hulpverleners in de thuissituatie. Samen werken we aan het perspectief dat de jeugdigen (weer) thuis kunnen blijven wonen. 

   
Foto's: locatie De Break Midden-Holland

Voor meer informatie zie: www.debreak.nl.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.