presentatie over psychische nood in een kerk

E-health toepassingen

Agathos zet e-health toepassingen zoals beeldbellen in voor de ambulante hulpverlening.

Bekijk het filmpje over e-health

presentatie over psychische nood in een kerk

Op donderdag 1 februari heeft Johan van der Zee, op uitnodiging van de werkgroep ' Autisme'  binnen een kerkelijke gemeente een presentatie gegeven met als onderwerp 'psychische nood in de gemeente'. Het doel van deze avond was om kennis te vergroten m.b.t. de drie meest voorkomende psyschische stoornissen (Autisme, Depressie en Borderline). Daarnaast had het tot doel om handvatten aan gemeenteleden en de kerkenraad te bieden hoe hiermee om te gaan.

Het was een interactieve presentatie waarin voldoende gelegenheid was om vragen te stellen. Vooral de vraag ' wanneer ga je naast mantelzorg ook professionele zorg inzetten?' gaf veel stof tot gesprek. Johan adviseerde om na drie maanden te evalueren met mantelzorgers/vrijwilligers, en indien nodig de weg naar professionele hulpverlening in te slaan. Dit kan door een aanvraag te doen bij het WMO-loket van de plaatselijke gemeente. Zij kijken dan mee naar wat nodig is in de specifieke situatie.

Het was een waardevolle avond waarin bewustwording is gecreëerd. 

Heeft u ook behoefte aan een avond over psychische nood in de gemeente, of een aanverwant onderwerp? Neemt u dan gerust contact op met Agathos Hulpverlening Midden Nederland, via deze site of via nummer 0622276228

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.