E-health | Agathos hulpverlening

Ehealth

E-health

Hulpverlening van Agathos kan deels digitaal plaatsvinden. Dat noemen we eHealth: online hulpverlening. We gebruiken dan een telefoon of computer om informatie, advies of ondersteuning te bieden om aan uw herstel te werken. Denk hierbij aan de inzet van beeldbellen, het gebruik van online hulpverleningsmodules of een app. We bespreken samen de mogelijkheden die passend zijn bij uw situatie.

Door het gebruik van e-health:

  • Kunt u voor een deel in uw eigen tijd en in uw eigen omgeving zelf aan de slag met uw hulpvraag.
  • Kunnen wij de hulp flexibeler aanbieden. Er is bijvoorbeeld minder reistijd nodig en we kunnen sneller/vaker een afspraak plannen.
  • Kunnen sommige doelen in uw zorgplan sneller of beter behaald worden.

Uitleg over de verschillende vormen van e-health

1. Beeldbellen

Een deel van de hulpverlening kan plaatsvinden via beeldbellen. U heeft dan samen met uw hulpverlener contact via het beeldscherm van uw tablet, computer of telefoon. De hulpverlener kan, als dat nodig is, uitleg geven hoe dit precies werkt.

2. Online hulpverleningsmodules en -tools

Door het gebruik van online modules binnen de ambulante hulpverlening kunt u ook zelf aan de slag met de vragen waar u tegenaan loopt. Veelgebruikte modules zijn modules met extra uitleg over uw klachten of tips hoe u met negatieve gedachten om kunt gaan. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld hulp krijgen bij het plannen, beter slapen of het vinden van balans in het leven.

3. Gebruik van apps

Soms raadt een hulpverlener aan om een app op uw telefoon te gebruiken. Er zijn veel soorten apps beschikbaar, passend bij verschillende hulpvragen. Wij geven u advies over welke app passend is.

Voorbeelden van apps zijn:

  • Daymate: deze app biedt structuur in de dag en rust in uw hoofd. Daymate stuurt herinneringen zodra een activiteit begint.
  • Kwikstart: dit is een app met een overzicht en uitleg wat er allemaal geregeld moet worden als een jongere 18 jaar wordt.
  • Kids' skills: deze app geeft een korte beschrijving van vragen die zich bij kinderen voor kunnen doen, zoals angst, slaapproblemen, gedragsproblemen en een laag zelfbeeld.

Bekijk hieronder nieuwsberichten over e-health bij Agathos hulpverlening:

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.