Complimenten en klachten | Agathos hulpverlening

Buiten taart eten

Complimenten en klachten

Tevreden?

Bent u tevreden? Laat het ons weten!

 

Bespreek uw klacht 

Heeft u een klacht, vraag of opmerking, laat dit dan eerst weten aan de hulpverlener en/of teamcoördinator. Door het gesprek te voeren komt u vaak samen tot een oplossing en worden problemen in de toekomst voorkomen. Als het gesprek met de betrokken medewerker en/of teamcoördinator niet tot een oplossing leidt, kunt u contact opnemen met onze klachtenfunctionaris. In onze klachtenregeling leest u hoe u een klacht kunt indienen.

 

Cliëntondersteuner

Als u behoefte heeft aan onafhankelijke ondersteuning en advies kunt u zelf contact opnemen met uw gemeente. Zij brengen u in contact met cliëntondersteuners. Zij geven zelf geen hulpverlening zoals onze hulpverleners dit doen, maar kunnen u helpen een weg te vinden op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. De cliëntondersteuner kan ook met u meegaan naar gesprekken met de hulpverlener en denkt hierin met u mee. Ze werken zonder kosten en onafhankelijk van gemeenten, (jeugd)zorginstellingen en andere organisaties.

 

Deel uw ervaring

Deel uw ervaring met de zorg en help zo anderen met kiezen. Ga naar ZorgkaartNederland.nl en plaats uw waardering.

 

Vertrouwenspersoon

Wilt u liever een onafhankelijke vertrouwenspersoon, dan kunt u deze bij uw gemeente aanvragen. De vertrouwenspersoon luistert naar uw verhaal en zal u informeren over uw rechten en advies geven over wat u eventueel kunt doen.

 

Onafhankelijke vertrouwenspersonen in de jeugdhulpverlening

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij terecht bij het AKJ - vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van het AKJ is gratis. Het AKJ is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Agathos hulpverlening.

Wat kan de vertrouwenspersoon in de jeugdhulpverlening voor jou doen?
Het kan gebeuren dat je ontevreden bent over de hulp die je krijgt. Als je er niet uit komt met de hulpverlener van Agathos, neem dan contact op met een vertrouwenspersoon van het AKJ. Allereerst luisteren zij naar jouw verhaal. Soms helpt dat al. In ieder geval zal de vertrouwenspersoon je verhaal altijd serieus nemen. Zij of hij informeert je over je rechten en geeft advies. Ook kan de vertrouwenspersoon je ondersteunen bij het opstellen van een klachtbrief en bij een gesprek met Agathos.

Zo bereik je het AKJ
-Bel naar 088 – 555 1000
-Mail naar info@akj.nl
-Chat met een vertrouwenspersoon via de website www.akj.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur

 

 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.