Complimenten en klachten | Agathos hulpverlening

Buiten taart eten

Complimenten en klachten

Tevreden?

Bent u tevreden? Laat het ons weten!

Bespreek uw klacht 

Heeft u een klacht, vraag of opmerking, laat dit dan eerst weten aan de hulpverlener en/of teamcoördinator. Door het gesprek te voeren komt u vaak samen tot een oplossing en worden problemen in de toekomst voorkomen. Als het gesprek met de betrokken medewerker en/of teamcoördinator niet tot een oplossing leidt, kunt u contact opnemen met onze klachtenfunctionaris. In onze klachtenregeling leest u hoe u een klacht kunt indienen.

Cliëntondersteuner

Als u behoefte heeft aan onafhankelijke ondersteuning en advies kunt u zelf contact opnemen met uw gemeente. Zij brengen u in contact met cliëntondersteuners. Zij geven zelf geen hulpverlening zoals onze hulpverleners dit doen, maar kunnen u helpen een weg te vinden op het gebied van zorg en ondersteuning, jeugdhulp, participatie, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. De cliëntondersteuner kan ook met u meegaan naar gesprekken met de hulpverlener en denkt hierin met u mee. Ze werken zonder kosten en onafhankelijk van gemeenten, (jeugd)zorginstellingen en andere organisaties.

Deel uw ervaring

Deel uw ervaring met de zorg en help zo anderen met kiezen. Ga naar ZorgkaartNederland.nl en plaats uw waardering.

Vertrouwenspersoon

Wilt u liever een onafhankelijke vertrouwenspersoon, dan kunt u deze bij uw gemeente aanvragen. De vertrouwenspersoon luistert naar uw verhaal en zal u informeren over uw rechten en advies geven over wat u eventueel kunt doen.

Onafhankelijke vertrouwenspersonen in de jeugdhulpverlening

Alle (pleeg)kinderen, (pleeg- of groot)ouders en verzorgers die te maken hebben met de jeugdhulp, hebben recht op een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Daarvoor kunnen zij met hun vragen of klachten terecht bij Jeugdstem. Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener. Ook helpt de vertrouwenspersoon met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente. Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem is gratis. Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Agathos hulpverlening.

Een Jeugdstem vertrouwenspersoon:

  • geeft informatie en advies aan jongeren, ouders en verzorgers en legt uit hoe de jeugdzorg werkt;
  • ondersteunt cliënten bij klachten over de jeugdzorg;
  • geeft informatie over rechten en rechtspositie in de jeugdzorg;
  • draagt bij aan verbetering van de kwaliteit van de jeugdzorg.

Zo bereik je Jeugdstem:

  • Bel gratis naar 088 – 555 1000.
  • Chat met een vertrouwenspersoon via www.jeugdstem.nl. De chat is open van maandag t/m donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur. 

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.