Hulpverlening Rotterdam | Agathos hulpverlening

IAH De Parel
IAH De Parel 2

Welkom bij Agathos Hulpverlening in Rotterdam

Welkom op de teamsite van de intensieve ambulante hulpverlening van Agathos in Rotterdam.

Wij zijn een gedreven en veelzijdig team van enthousiaste medewerkers die graag klaar willen staan voor onze medemens. Vanuit een christelijke identiteit bieden wij hulp aan iedereen die een hulpvraag heeft.

Wij proberen u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Wij werken niet met wachtlijsten. Wij zoeken samen met u naar een hulpverleningstraject wat bij u past en wij denken met u mee in de praktische aanpak van uw hulpvraag.

Meer informatie over ons hulpaanbod vindt u hier. Wilt u ons graag persoonlijk spreken? Onze contactgegevens vindt u hier.

Maak hier kennis met ons team.

De ervaring van.....

"Pauline (21 jaar). Ik ben opgegroeid in een onstabiele thuissituatie. Mijn ouders zijn vanuit de Sovjet-Unie naar Nederland gekomen, met veel problemen van zichzelf. Vanaf jongs af aan had ik zelf te kampen met ADHD, trauma en uiteindelijk ook zware depressies. In de Russische cultuur is het niet altijd vanzelfsprekend om hulp te zoeken voor dit soort problemen. Uiteindelijk begon ik rond mijn 16e zelf bij decanen/instanties en therapeuten om hulp te vragen. Therapieën werden gestart, maar toch voelde ik me vaak ongehoord en de zoveelste klant/patiënt. De laatste paar jaren was het zo zwaar en hopeloos voor mij. Mislukte opleidingen, geen werk, heftige gebeurtenissen en maar geen lichtpuntje in zicht. Nu komt de hulpverlener al een tijdje 1 keer per week bij me thuis. Alles mag op mijn tempo, daardoor lukt het mij om me open te stellen en vertrouwelijke gesprekken met haar te voeren. Ik ga weer naar buiten, beoefen mijn favoriete sport, ga me inschrijven voor een nieuwe opleiding en heb weer hoop. Natuurlijk zijn er ook nog veel dingen om aan te werken. Niet alleen krijg ik veel praktische tips, doelen om naar toe te leven en de hulpverlener gaat zelfs mee naar belangrijke afspraken. Ik heb gekregen wat het belangrijkste voor mij is:  iemand die écht naar me luistert, me écht wil helpen. Ik voel me eindelijk gehoord!" 

De ervaring van.....

"Hamdia (Syrische vluchteling): In Syrië had ik mijn vrienden en familie die mij hielpen en adviezen gaven bij de opvoeding. Hier heb ik niemand en voel ik me erg alleen. Nu is de hulpverlener voor mij als mijn ‘zus’ aan wie ik mijn verhaal kan doen. Ze geeft mij goede tips en adviezen die ik kan toepassen. Het zijn andere tips vanwege een andere cultuur, maar ik denk: laat ik ze proberen en voor mij werken ze! Nu vertel ik deze tips door aan mijn familie en vriendinnen in Syrië en de andere vrouwen hier op het AZC."

Nieuws

Een beroep op zorgprofessionals: jij bent nodig!

Vanaf vandaag start Lelie zorggroep weer met het werven van extra... Lees verder

De inzet van eHealth toepassingen als vast hulpmiddel binnen onze ambulante hulpverlening

Het gebruik van technologie is in ons leven niet meer weg te denken.... Lees verder

Een Tour de Waardering door Lelieland

Begin september viel bij elke medewerker en elke vrijwilliger van... Lees verder

Bekijk al het nieuws

Blog

Op reis met Agathos hulpverlening

Terwijl ik de haren uit mijn gezicht probeer te wrijven, steekt er... Lees verder

Dichtbij op afstand

Afgelopen weken zijn er posters afgedrukt en opgehangen in al onze... Lees verder

De kracht van verbeelding in coronatijd

Afgelopen week was het zover. Ik was licht verkouden en het was... Lees verder

Bekijk al onze blogs

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.