Ouderkring Zeeland Kind met Autisme

Begeleid wonen Reling

Ouderkring Zeeland Kind met Autisme

“Als mijn kind zo zou doen dan zou ik gewoon….” Herkent u het? Adviezen van anderen waar u als ouder van een kind met autisme niet op zit te wachten. Want uw kind heeft een andere aanpak nodig dan een kind zonder autisme. Wat kan het dan prettig zijn ouders te spreken die uit eigen ervaring uw situatie wel herkennen en onbevooroordeeld kunnen luisteren en meedenken.

Veel ouders met een kind met autisme zijn steeds op zoek naar een plan van aanpak in nieuwe situaties die ontstaan. Bij elke leeftijd, in elke levensfase ontstaan situaties waar ouders er even niet meer uit komen en hulp nodig hebben. Ouders hebben veel vragen, en ambulante hulpverlening kan helpend zijn. We hebben ontdekt dat de diverse ouders die we ontmoeten elkaar zouden kunnen helpen. Ouders die al langer onderweg zijn hebben veel zaken al overdacht, uitgevonden en uitgeprobeerd. Zij bezitten zelf veel kennis en zijn ervaringsdeskundig.

Agathos heeft nagedacht hoe zij gezinnen waarin autisme een rol speelt kan verbinden en begeleiden. Zodat zij van elkaars ervaringen kunnen leren en met ondersteuning hun doelen kunnen bereiken. Zo is de Ouderkring Kind met Autisme ontstaan, speciaal voor ouders met een of meer kinderen met autisme.

Nieuwe energie
Ouders die inmiddels deelnemen aan de ouderkring zeggen daarover: “Buitenstaanders begrijpen ons niet, in de ouderkring begrijpen wij elkaar wel!”, “Fijn dat er een plek is waar we andere ouders kunnen ontmoeten, we hebben zoveel vragen!”, “Na de bijeenkomst hebben we weer nieuwe energie om de puntjes op de i te zetten en dat is precies wat mijn kind nodig heeft” en “De groep maakt me zelfverzekerder, als ik thuis kom ga ik de tips echt uitvoeren. Mijn zelfvertrouwen geeft mijn kind duidelijkheid.”

Praktische informatie
Een nieuwe groep wordt gestart bij voldoende aanmeldingen. Er zijn twee groepen: een groep voor ouders met kinderen onder de 12 jaar en een groep met kinderen boven de 12 jaar. De groepen komen 1 x per 3 weken ‘s avonds bij elkaar in Goes.

De bijeenkomsten worden begeleid door een ambulant jeugdhulpverlener van Agathos.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Eline Wouters, ambulant jeugdhulpverlener, via telefoon: 06 - 23572105 of e-mail: e.wouters@leliezorggroep.nl.

Aanmelden
Meld u online aan voor een ouderkring

 

Walcheren

Krooneveldweg 12A, 4332 BL Middelburg

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.