Opvoeding

E-health toepassingen

Agathos zet e-health toepassingen zoals beeldbellen in voor de ambulante hulpverlening.

Bekijk het filmpje over e-health

Opvoeding

Opvoeden van kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar is niet altijd even makkelijk. Elk kind vertoont weleens gedrag dat lastig is. Dat kan bij een bepaalde ontwikkelingsfase van uw kind horen. Maar soms is er meer aan de hand. U ervaart problemen in het gedrag van het kind of uw kind ervaart zelf problemen in het dagelijks leven. Dit kan zich op veel verschillende manieren uiten.

Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een kind vindt het lastig om te luisteren
  • Een kind heeft veel driftbuien
  • Er zijn problemen met het eten of slapen
  • Een kind is angstig
  • Een kind is tegendraads en steelt of liegt
  • Een kind heeft vaak last van een sombere bui, huilt regelmatig en piekert veel

Daarnaast komt het voor dat kinderen het lastig vinden om goed contact te maken met leeftijdgenoten en rekening te houden met de wensen van zichzelf en die van anderen, dat kan bijvoorbeeld komen doordat een kind autisme heeft.

Kinderen kunnen ook een andere diagnose krijgen, bijvoorbeeld ADHD. Het kan lastig zijn om daar als kind, als ouder of als omgeving goed mee om te gaan. Dit kun je leren. We ondersteunen daar graag bij.

Door gedragsproblemen van uw kind of andere vragen bij de opvoeding kan de ontwikkeling van een kind in de knel komen. Als je je als ouder onmachtig voelt omdat je kind bijvoorbeeld niet meer naar school wil, agressie vertoont of ‘foute’ vrienden heeft, kan de methodiek Geweldloos Verzet helpend zijn.

Er kan ook sprake zijn van een combinatie van problemen met kinderen en andere gezinszaken zoals huishouding, geldzaken, relatie of werk, waardoor u als gezin in de knel komt.

De ambulant hulpverlener van Agathos ondersteunt u graag op het gebied van opvoeden en opgroeien. Dit kan lichte ondersteuning of intensievere hulp zijn. We komen bij uw gezin thuis om samen te werken aan een oplossing voor uw vraag. We geven hulp door bijvoorbeeld gesprekken te voeren, samen te oefenen met ander gedrag of zo nodig andere hulpverleners in te schakelen. We blijven altijd betrokken tot de hulpverlening goed afgestemd is en werkt, of totdat u geen hulp meer nodig heeft.

Maakt u zich zorgen over uw kind of gezin? Neem contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.  

Midden Nederland

Vendelier 71 D, 3905 PD Veenendaal

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.