Gestart: Ouderkring Zeeland Kind met Autisme

Gestart: Ouderkring Zeeland Kind met Autisme

Gestart: Ouderkring Zeeland Kind met Autisme

Sinds kort komt in Goes elke drie weken een ouderkring bij elkaar. Ouders van kinderen met een vorm van autisme gaan onder leiding van een hulpverlener van Agathos met elkaar in gesprek. Marjanne Jeras, begeleider van de eerste ouderkring vertelt: "In de hulpverlening hebben we regelmatig te maken met gezinnen waar autisme voorkomt. We zagen veel ouders van kinderen met autisme met dezelfde thema's worstelen. Dat bracht ons op het idee om een ouderkring te starten waarbij de opgebouwde kennis en ervaring gedeeld kan worden. Een andere meerwaarde zit in de (h)erkenning die de ouderkring oplevert.".

De eerste reacties op de kring zijn positief. Ouders die inmiddels deelnemen zeggen daarover: “Buitenstaanders begrijpen ons niet, in de ouderkring begrijpen wij elkaar wel!” , “Fijn dat er een plek is waar we andere ouders kunnen ontmoeten, we hebben zoveel vragen!” , “Na de bijeenkomst hebben we weer nieuwe energie om de puntjes op de i te zetten en dat is precies wat mijn kind nodig heeft”  en “De groep maakt me zelfverzekerder, als ik thuis kom ga ik de tips echt uitvoeren. Mijn zelfvertrouwen geeft mijn kind duidelijkheid.”

Bij voldoende animo zal er een nieuwe ouderkring worden opgestart. Geïnteresseerden kunnen hier meer informatie lezen over de ouderkring.

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.