Nabestaandencontact Rouw

Handen

Nabestaandencontact Rouw

Het verlies van een dierbare is zeer ingrijpend. Je leven staat op zijn kop. Contact met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kan dan steunend zijn. Dit kan door middel van de 'WhatsApp groep Nabestaanden’. Dit is een laagdrempelige manier om in contact te komen met andere mensen van wie een dierbare is overleden. Dat kan gaan om een partner, een kind, een ouder, een broer/zus of vriend(in).

Rouw is complex en iedereen gaat daar op een andere manier mee om. Wie rouwt, doet dat op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Binnen een WhatsApp groep mogen die verschillen er zijn. Het gaat om de herkenning, erkenning en steun die lotgenoten elkaar kunnen geven. Deze steun draagt bij aan het stap voor stap de weg vooruit weten te vinden.

In de groep begrijpen we elkaar wél!
Vanuit de ervaring van het Lotgenotencontact Rouw voor partners zeggen weduwen en weduwnaars: ‘Buitenstaanders begrijpen ons niet, in de groep begrijpen wij elkaar wel!’, ‘Fijn dat er een plek is waar we onze vragen kunnen delen.’, ‘Na WhatsAppcontact hebben we weer nieuwe energie.’ en ‘Het is zo ongedwongen, een paar dagen geen zin om te appen, geen probleem.’.

Praktische informatie
Vanuit de vier deelnemende organisaties: Stichting Als kanker je raakt, Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV), Stichting Schuilplaats en Lelie zorggroep (Agathos hulpverlening) worden de WhatsApp groepen gefaciliteerd. Deelnemers melden zich aan via het aanmeldformulier. Vanuit Agathos worden de intakegesprekken met de deelnemers gevoerd en de groepen samengesteld. Het streven is om groepen van 4-8 deelnemers samen te stellen. Na aanmelding wordt er zo snel mogelijk contact opgenomen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan een WhatsAppgroep.

 

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.