Begeleid wonen

Begeleid wonen Reling

Begeleid wonen

Je bent eraan toe en je wilt graag zelfstandig gaan wonen. Er zijn echter redenen waardoor je niet in staat bent om al volledig voor je zelf te wonen. Of er zijn redenen waardoor je niet meer bij je ouders of verzorgers kunt wonen terwijl je te jong bent om al goed voor jezelf te zorgen. Dan is begeleid wonen voor jou misschien wel een mooie kans. 

Agathos ambulante hulpverlening is verbonden aan twee locaties waar begeleid wonen aangeboden wordt.

De Reling in Gouda

De Reling is een christelijke stichting voor begeleide kamerbewoning voor jongeren van 17 tot en met 24 jaar. De Reling biedt tijdelijke (maximaal 13 maanden) woonruimte en begeleiding aan maximaal zeven jongeren. Daarna helpt De Reling je bij de overstap naar een zelfstandige woonsituatie met indien gewenst ambulante begeleiding.

Wij bieden begeleiding bij:

• Het ontwikkelen van sociale vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen;
• Het leren voor jezelf te zorgen en het regelen van praktische zaken, zoals werk, opleiding, financiën en huishouden.

Hulpverleners
Ons team bestaat uit gekwalificeerde jeugdhulpverleners. Zij begeleiden jou en de andere bewoners en coördineren alle activiteiten die daarmee samenhangen.
 
Meer informatie over je kamer, de kosten en over begeleid wonen vind je op de website.
De Reling, Oosthaven 31d, 2801 PD Gouda.

Of download hier de brochure 'Begeleid wonen in Gouda'.

Ef5 in Veenendaal

Ef5 is een christelijk wooninitiatief in Veenendaal-Oost waar dertien jongvolwassenen (18+) met een autisme spectrum stoornis en/of met een niet-aangeboren-hersenletsel wonen en begeleiding ontvangen van Agathos. Voor de bewoners is het een fijne combinatie van zelfstandig én begeleid wonen. Elke bewoner heeft een eigen appartement met daarbij het prettige idee dat er tijdens gezette tijden iemand aanwezig is in het gemeenschappelijke appartement bij wie zij terecht kunnen voor bijvoorbeeld (hulp)vragen en het maken van een praatje. Tijdens de gemeenschappelijke begeleiding in de ochtend en namiddag/avond zijn er momenten om samen te koken, te eten, koffie te drinken, een spelletje te spelen of een gezamenlijke activiteit te ondernemen.

De individuele begeleiding is erop gericht om een zo zelfstandig mogelijk leven te realiseren in samenwerking met de bewoners en het netwerk.

Meer informatie over de appartementen, de zorg en ondersteuning vindt u op de website.

Ef5, Vrijheem 16, 3907 NA Veenendaal

 

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.