Begeleid wonen

Begeleid wonen Reling

Begeleid wonen

Je bent eraan toe en je wilt graag zelfstandig gaan wonen. Er zijn echter redenen waardoor je niet in staat bent om al volledig op jezelf te wonen. Of er zijn redenen waardoor je niet meer bij je ouders of verzorgers kunt wonen, terwijl je te jong bent om al goed voor jezelf te zorgen. Dan is begeleid wonen voor jou misschien wel een mooie kans. 

Agathos ambulante hulpverlening is verbonden aan drie locaties waar begeleid wonen aangeboden wordt. Daarnaast koppelen we via het initiatief Huur en Buur jongeren die op zichzelf willen wonen aan verhuurders die woonruimte beschikbaar stellen.

Huur en Buur

Huur en Buur is een nieuw initiatief van Agathos hulpverlening en biedt jongeren een ideale opstap naar zelfstandig wonen in combinatie met ambulante begeleiding om daarbij te ondersteunen. Verhuurders stellen een leegstaande kamer of woning beschikbaar. Je woont in deze woonruimte zelfstandig, maar toch in de buurt van de (woning van de) verhuurders. Je kunt voor praktische steun bij de verhuurder terecht. Zo wil Huur en Buur helpen bij deze stap naar zelfstandigheid. Samen met de coördinator van Huur en Buur en de verhuurder spreek je af wat je voor elkaar kunt betekenen.

Meer informatie over Huur en Buur vind je op www.huurenbuur.nl. Of download de flyer voor jongeren of verhuurders.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over Huur en Buur. Verhuurder, hulpverlener en regiomanager komen aan het woord. 

 

3 locaties

De Reling in Gouda

De Reling is een christelijke stichting voor begeleide kamerbewoning voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar. De Reling biedt tijdelijke (maximaal 13 maanden) woonruimte en begeleiding aan maximaal zeven jongeren. Daarna helpt De Reling je bij de overstap naar een zelfstandige woonsituatie met indien gewenst ambulante begeleiding.

Wij bieden begeleiding bij:

• Het ontwikkelen van sociale vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen;
• Het leren voor jezelf te zorgen en het regelen van praktische zaken, zoals werk, opleiding, financiën en huishouden.

Hulpverleners
Ons team bestaat uit gekwalificeerde jeugdhulpverleners. Zij begeleiden jou en de andere bewoners en coördineren alle activiteiten die daarmee samenhangen. De begeleiding is aanwezig tussen 15.00 en 22.00.
 
Meer informatie over je kamer, de kosten en over begeleid wonen vind je op de website.
De Reling, Oosthaven 31d, 2801 PD Gouda.

Download de brochure 'Begeleid wonen in Gouda' of bekijk de impressievideo van De Reling voor meer informatie. 

 

Isoldestraat 8 in Gouda

Isoldestraat 8 in Gouda biedt woonruimte aan jonge meiden (18-26 jaar) die de stap willen maken naar zelfstandig wonen. In een kleinschalige setting en met steun dichtbij. Bewoonsters van Isoldestraat 8 delen een gemeenschappelijke woonkamer, keuken en sanitair met z’n drieën. Ieder heeft een eigen slaapkamer. Als je hier klikt kun je een kijkje nemen in het huis.

Praktische steun wordt geboden door een steungezin dat op korte afstand woont. Zij helpen je bij praktische vragen en/of problemen. Deze steun is erop gericht jouw praktische vaardigheden te vergroten, zodat je steeds zelfstandiger wordt. Als je professionele hulp nodig hebt om jouw leven nog beter op de rit te krijgen, kun je die krijgen in de vorm van ambulante begeleiding. Die is op afspraak en helemaal afgestemd op jouw individuele behoefte.

Lees meer over Isoldestraat 8 in de flyer

Ef5 in Veenendaal

Ef5 is een christelijk wooninitiatief in Veenendaal-Oost waar dertien jongvolwassenen (18+) met een autisme spectrum stoornis en/of met een niet-aangeboren-hersenletsel wonen en begeleiding ontvangen van Agathos. Voor de bewoners is het een fijne combinatie van zelfstandig én begeleid wonen. Elke bewoner heeft een eigen appartement met daarbij het prettige idee dat er tijdens gezette tijden iemand aanwezig is in het gemeenschappelijke appartement bij wie zij terecht kunnen voor bijvoorbeeld (hulp)vragen en het maken van een praatje. Tijdens de gemeenschappelijke begeleiding in de ochtend en namiddag/avond zijn er momenten om samen te koken, te eten, koffie te drinken, een spelletje te spelen of een gezamenlijke activiteit te ondernemen.

De individuele begeleiding is erop gericht om een zo zelfstandig mogelijk leven te realiseren in samenwerking met de bewoners en het netwerk.

Meer informatie over de appartementen, de zorg en ondersteuning vind je op de website.

Ef5, Vrijheem 16, 3907 NA Veenendaal

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.