Sociaal contact

Buiten Hanneke en Esmee

Sociaal contact

Je hebt het gevoel dat je er niet bij hoort, je wordt gepest of je pest anderen, je voelt je eenzaam en onbegrepen en je durft niet voor jezelf op te komen. Je vindt het moeilijk om je houding te bepalen tegenover andere jongeren of volwassenen of bijvoorbeeld in je thuissituatie. Je reageert heel emotioneel zonder er goed bij na te denken, je hebt veel ruzie. Kortom: het is fijn als je contact met anderen verbetert.

Autisme

Er is bij jou een diagnose vastgesteld, zoals bijvoorbeeld autisme. Je merkt zelf ook dat je hierdoor soms tegen verschillende dingen aanloopt. Je hebt nogal eens ruzie met leeftijdgenoten. Je begrijpt ze niet altijd en daardoor kan je je ook eenzaam voelen.

Je omgeving begrijpt je hierdoor niet altijd en het is lastig voor je om hulp te vragen of om hiermee om te gaan. Dit kan je echt leren. Je ouders en andere mensen uit je omgeving kunnen dat trouwens ook!

Klik hier voor artikelen en interviews over autisme. 

Passende hulpverlening

Maak jij je zorgen of wilt u als ouders ondersteuning? Agathos biedt hulp op diverse locaties in Nederland. Zoek op het onderstaande kaartje een locatie bij jou / u in de buurt en meld je aan voor hulp.

Hier vindt u ons

Map

Zorg verdient waardering

www.leliezorggroep.nl

Waardeer mij

(010) 264 07 77

Vragen? Advies nodig?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs.